Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Καυγάς στη Βουλή-Αποχώρησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ηλ. Κασιδιάρης: Ο Γιώργος Παπανδρέου «είναι 25% Έλληνας»

 
Πρωτοφανείς σκηνές έλαβαν χώρα στη Βουλή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να σηκώνονται όρθιοι, να φωνάζουν και να εκτοξεύουν ύβρεις εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη. Η συνεδρίαση τελικά διακόπηκε και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την Ολομέλεια.

Αντ. Σαμαράς: Η κ. Μέρκελ «είναι πάντοτε καλοδεχούμενη»


Η Ελλάδα έχει φθάσει «στο όριο» όσων μπορεί να ζητήσει από το λαό της, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Χάντελσμπλατ σήμερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση περίπου ως «τα τέλη του Νοεμβρίου», ωστόσο χωρίς νέα χρηματοδότηση, «κατόπιν τα ταμεία θα είναι άδεια».

Α. Τσίπρας: Το «κούρεμα» του χρέους υπεύθυνο για τη ληστεία των ασφαλιστικών Ταμείων

Συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠΟΕΣΥ


Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) είχε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε δήλωσή του είπε ότι η χώρα μας έχει μια αρνητική παγκόσμια πρωτιά: Είναι η μόνη χώρα στην οποία έχουν επιβληθεί δύο απανωτά «κουρέματα» χρέους. Εν τούτοις δεν έχει καταφέρει να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο. Παρ’ όλα αυτά όμως, προσέθεσε, αυτά τα «κουρέματα» του χρέους ήταν ιδιαίτερα οδυνηρά για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Στην Αθήνα την Τρίτη η Ανγκελα Μέρκελ


Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο γερμανικός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί στην Ευρωζώνη. Αυτό το κάνουμε», συνέχισε «και μέσα από τα προγράμματα που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στη χώρα. Η Γερμανία έχει εμπιστοσύνη στη μεταρρυθμιστική θέληση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά».