Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΚΚΕ: Ο λαός είτε με ευρώ είτε με δραχμή καταδικάζεται στην απόλυτη χρεωκοπία


«Ο πρωθυπουργός απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι στα νέα άγρια μέτρα, ώστε να χρεωκοπήσει μέσα στο ευρώ και όχι με δραχμή. Για ποιο λόγο να επιλέξει ο λαός ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου, όταν αυτός, είτε έτσι, είτε αλλιώς, καταδικάζεται στην απόλυτη χρεωκοπία;» αναφέρει σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ομιλία του πρωθυπουργού στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ.

«Στα διλήμματα και στους εκβιασμούς των κομμάτων της ΕΕ ο λαός μπορεί να απαντήσει μόνο: Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την προσαρμογή στην ΕΕ, για την κρίση. Το δικό μας συμφέρον επιβάλλει αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΝΔ: Νέος γραμματέας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης


Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος επικράτησε με 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης των μέτρων έθεσε ο Π. Σκουρλέτης


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη ΝΕΤ για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση, δήλωσε ότι «Βρισκόμαστε, δυστυχώς, στην κορύφωση ενός τραγικού αδιεξόδου μιας πολιτικής που εφαρμόζεται σχεδόν 2,5 χρόνια, χωρίς καμία προοπτική εξόδου από αυτή την κρίση. Χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα, παρά μόνο την πλήρη ισοπέδωση.

Εδώ πέρα βλέπετε ότι έχουμε το εξής πρωτότυπο, να ξεκινάμε από ένα πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις και να είναι πλήρως άγνωστο το ποιο θα είναι το ταβάνι, ποια θα είναι η οροφή. Κατ' αρχήν τα 11,5 δις πριν λίγες μέρες ήταν 13,5 δις.

Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν εκτενή ρεπορτάζ στις οικονομικές εφημερίδες, ότι στο σύνολο της εφαρμογής του προγράμματος, πολύ δε περισσότερο αν υπάρξει και επιμήκυνση, αυτά θα φτάσουν σχεδόν τα 20 δις. Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει κουρελόχαρτο την προγραμματική της συμφωνία, τη βάση δηλαδή της συγκρότησής της και έχει γράψει κυριολεκτικά στα παλιά της τα παπούτσια όσα προεκλογικά έλεγε περί ακύρωσης μέτρων, περί αναδιαπραγμάτευσης. Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία ήταν οι λόγοι, που ψηφίστηκε και διαμορφώθηκε αυτή η κυβέρνηση.

Άρα, αυτή τη στιγμή τίθεται εκ των πραγμάτων ένα θέμα πολιτικής νομιμοποίησης αυτών των μέτρων.

Αν ο κόσμος γνώριζε τι τον περίμενε και αν αυτά είχαν ειπωθεί προεκλογικά που δεν είναι λογιστική συζήτηση, είναι πραγματική, είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπήρχαν αυτοί οι πολιτικοί συσχετισμοί».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΔΗΜΑΡ: «Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία» για τα νέα μέτρα


«Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με «την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων». Σημείωσε δε, πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση «στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα».

«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, λόγω και της παράδοσης του χώρου της Αριστεράς, και πρόσθεσε: «εγώ καταλαβαίνω όλους τους βουλευτές. Είναι λογικό κανείς βουλευτής να μην θέλει να πάρει τέτοια μέτρα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ωστόσο, είναι τέτοια η κρισιμότητα της στιγμής, που θεωρώ ότι όλοι στο τέλος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το καθήκον τους».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΝΔ: Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου γραμματέα


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Το απόγευμα το τελικό αποτέλεσμα. Δε μίλησαν οι υποψήφιοι. Νέος γραμματέας θα είναι εκείνος που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς από τα μέλη της πολιτικής επιτροπής.

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια η ψηφοφορία για την εκλογή του 4ου γραμματέα στην ιστορία της ΝΔ θεωρείται τόσο αμφίρροπη. Δύο έμπειρα πολιτικά πρόσωπα ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που γνωρίζουν πολύ καλά την «γαλάζια» βάση διεκδικούν την κομματική θέση σε μια πολύ δύσκολη πολιτικά περίοδο.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει ουδετερότητα από την εκλογική διαδικασία καθώς δεν επιθυμεί να ανοίξει κανένα εσωκομματικό μέτωπο και ιδίως αυτή την κρίσιμη στιγμή που περνάει η χώρα.

Ωστόσο, ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Βήμα FM κατήγγειλε παρεμβάσεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά υπέρ του Μανώλη Κεφαλογιάννη. «Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα στελέχη εντός η εκτός εισαγωγικών που εδράζονται στη Συγγρού κι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για το 18% των εκλογών του Μαΐου που πήρε η Νέα Δημοκρατία, το ιστορικό μικρότερο ποσοστό και ως Βασιλικότεροι του Βασιλέως τηλεφωνούν και η φράση που λένε είναι, «η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε». Τι θα πει η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε» είπε χαρακτηριστικά «ανάβοντας τα αίματα» μία μέρα πριν από την εκλογική διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κράτησε χαμηλούς τόνους όπως πράττει από την πρώτη στιγμή και δηλώνει πως «δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Ο κ. Κακλαμάνης είναι αγαπητός και ξεχωριστός κοινοβουλευτικός και κοινωνικός φίλος. Σ΄ αυτές τις διαδικασίες αλίμονο κι να υπήρχε παρέμβαση από την ηγεσία Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα». 

Το δίλημμα Καραμανλή

Στη συνεδρίαση θα δώσει το παρών και ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον Νικήτα Κακλαμάνη όσο και με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Άλλωστε και οι δύο είχαν υπουργοποιηθεί επί πρωθυπουργίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικήτας Κακλαμάνης πριν δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητα του την συζήτησε πρώτα με τον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον Κώστα Καραμανλή.

Πηγή: real.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Α. Σαμαράς: Αυτά τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ αναφέρθηκε στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ χαρακτηρίζοντάς τα αναπόφευκτα.

«Μερικές απ’ αυτές τις περικοπές είναι δύσκολες. Αλλά όλες πια είναι αναπόφευκτες. Γιατί χωρίς αυτές, η χώρα θα επέστρεφε ξανά στο σημείο μηδέν της αναξιοπιστίας και ουσιαστικά θα έβγαινε από το ευρώ. Πράγμα που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους. Και καταστροφικό για τη χώρα. Πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών! Άλλο δεν αντέχει η Ελληνική Οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η επόμενη δόση θα δώσει στη χώρα την ανάκαμψη που χρειάζεται προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. «Σε δύο χρόνια περίπου, αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις στο εξωτερικό πέρα από τη θέλησή μας, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα. Και λίγο αργότερα, η χώρα μας θα μπορεί να αναπτύσσεται με ρυθμούς εντυπωσιακούς. Ώστε ποτέ να μη βρεθεί ξανά σε τέτοια κρίση. Δεν πάμε απλώς να αλλάξουμε μια ζοφερή κατάσταση. Στήνουμε τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα αληθινά ανταγωνιστική ως οικονομία, δίκαιη ως κοινωνία, ανεξάρτητη ως χώρα, ελεύθερη και δημοκρατική. Μια αληθινά ευρωπαϊκή χώρα σε μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα: «για να αποφύγουμε το χάος», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στα τρία βήματα τα οποία έχουν γίνει σ’ αυτές τις δέκα εβδομάδες διακυβέρνησης:

«Πρώτον, αρχίσαμε να αλλάζουμε το κλίμα της χώρας στο εξωτερικό και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ηττηθεί το λόμπι της δραχμής. Αντίπαλος της Ελλάδας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής. Δεύτερον, είπαμε στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατό. Τρίτον, προχωράμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή και την γραφειοκρατία».


Προς το τέλος της ομιλίας του κατέληξε: «Παραμένουμε το μεγαλύτερο εμπόδιο και ο βασικός «εχθρός» για όσους επιθυμούν και ποντάρουν να αποτύχει η Ελλάδα. Τον περασμένο Μάιο και τον Ιούνιο, δεν αγωνιστήκαμε μόνο για να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Αγωνιστήκαμε πρωτίστως για να σωθεί η χώρα! Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Και δεν το ξεχνάμε. Γιατί σήμερα το κόμμα μας εκφράζει την Ελπίδα, όχι μόνο εκείνων που ανέκαθεν το ψήφιζαν. Αλλά και πολλών ακόμα που το ψήφισαν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο. Και πολλών που δεν το έχουν ψηφίσει ποτέ ως τώρα... Αυτή η Ελπίδα είναι δύναμη για το κόμμα μας και δύναμη για τη χώρα μας. Κι αυτή τη δύναμη πρέπει να την περιφρουρήσουμε και να την ακτινοβολήσουμε. Όχι να την υπονομεύουμε μόνοι μας».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

«Πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών για 35 εκατ. ευρώ στην ΚΕΔΕ


Ποσό 35 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), καθώς διαπιστώθηκε από το γενικό λογιστήριο του κράτους ότι η σχετική πίστωση είναι διαθέσιμη προς ανάληψη και αφού ελήφθησαν υπόψη τα ταμειακά διαθέσιμα και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά, όπως επισήμανε, την οδηγία του πρωθυπουργού αναφορικά με την απόδοση της δ΄ δόσης των οφειλών του Δημοσίου προς τους δήμους, ύψους 213,875 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών με την ηγεσία της ΚΕΔΕ, ενώ οι δήμοι της χώρας παραμένουν κλειστοί επί διήμερο, λόγω των οφειλών του Δημοσίου προς αυτούς.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Στο υπουργείο Υγείας σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος


Το υπουργείο Υγείας θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τους υπεύθυνους του τομέα υγείας του κινήματος, Δημήτρη Κρεμαστινό και Συμεών Κεδίκογλου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο επί της πολιτικής που θα εφαρμοσθεί όσον αφορά τη λειτουργία των νοσοκομείων, τις υπάρχουσες ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, καθώς και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη συνεργασία με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΝΔ: Εκλέγεται ο νέος γραμματέας του κόμματος


Ως η πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται η εκλογή του νέου γενικού γραμματέα, που θα γίνει στις 10:30 το πρωί σε ειδική συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στο εσωτερικό του κόμματος έχουν διαμορφωθεί δύο κυρίαρχες τάσεις που εκφράζονται από τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com