Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Π. Μοσκοβισί: Η Γαλλία είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με Σαμαρά, Στουρνάρα και Χατζηδάκη


«Η Γαλλία αγωνίζεται να μη θιγεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης. Αυτό είναι το μήνυμα που έφερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον φίλο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον αρμόδιο για τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπουργό Κωστή Χατζηδάκη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις του με τους Έλληνες αξιωματούχους.

Στουρνάρας: «Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα» με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών


Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνάντηση που είχε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. «Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα», επισήμανε ο έλληνας υπουργός μετά τη λήξη της συνάντησης. 

Αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση


Αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατέθεσε η εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε το αίτημα στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

ΚΚΕ: Προπαγανδιστικό κατασκεύασμα το δίλημμα για αύξηση ορίων συνταξιοδότησης ή απολύσεις


«Όπως οι κόκκινες γραμμές, έτσι και το δίλημμα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή απολύσεις, αποτελεί ένα ακόμα προπαγανδιστικό κατασκεύασμα», αναφέρεται σε σχετικό σχόλιο του γραφείου Τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα ο Ν. Δένδιας για τους λαθρομετανάστες


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Δένδια, ήταν να εξετάσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με την παράνομη μετανάστευση.

ΝΔ: Διεγράφη ο συνδικαλιστής Ν. Κιουτσούκης


Διεγράφη με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας ο Νίκος Κιουτσούκης, μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, γιατί όπως αναφέρει στο σκεπτικό της η απόφαση «ηγείτο ομάδος που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Με την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος». Είναι τιμή μου η διαγραφή, δήλωσε ο Νίκος Κιουτσούκης.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Κρίσιμο Eurogroup για τις ελληνικές επιδιώξεις


«Επί της ουσίας στην Λευκωσία θα παιχτεί η σούπερ δόση των 32 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει στο Eurogroup όλα τα νέα μέτρα και θα πρέπει να εξηγήσει σε όλους τους παρευρισκόμενους γιατί η τρόικα απορρίπτει κάποια από αυτά. Επίσης, πρέπει να ανακοινώσει ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις».

Ξεκινά σήμερα το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ


«Δώσε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, εσύ να πάρεις, πρέπει, την εξουσία» είναι το κεντρικό σύνθημα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο «Πάρκο Τρίτση», στο Ίλιον, για τις τριήμερες εκδηλώσεις του στην Αττική και αφού προηγουμένως είχαν πραγματοποιηθεί ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα με την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να πείσει για ισοδύναμα μέτρα αλλά και για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. 

Στην Αθήνα σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών


Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 2 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα στις 15:00, καθώς και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη στις 16:15.

Χωρίς συμφωνία η νέα συνάντηση των τριών αρχηγών


Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ. Οι αρχηγοί δεν κατέληξαν στην οριστικοποίηση του καταλόγου των μέτρων.