Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επίθεση Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει να ηττηθεί όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η πολιτική, ότι πρόσημο κι αν έχει, που λέει ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει "νέος αέρας", άρα μπορούμε να τροποποιήσουμε το Μνημόνιο και ο λαός να ανακουφιστεί», υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση εργατών του κλάδου μετάλλου στη Δραπετσώνα. Ταυτόχρονα κάλεσε σε ανάκτηση του «χαμένου εδάφους» από το ΚΚΕ, «διότι μετά τις 18 Ιουνίου ο πρωταγωνιστής πρέπει να είναι το εργατικό κίνημα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δοθεί πίστωση χρόνου, κάτι που θα είναι ολέθριο, στην όποια καινούργια κυβέρνηση σχηματιστεί».
Η κ. Παπαρήγα επισήμανε την αντίφαση ότι, ενώ πριν τις εκλογές σημαντικό τμήμα του λαού ήταν εναντίον του Μνημονίου, αλλά και «δυσαρεστημένο από την ΕΕ γενικά», σήμερα «μεγάλο μέρος του λαού παραμένει εναντίον του Μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα σε ποσοστό 75% - 80%, επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ». Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πραγματοποίησαν αντιμνημονιακή στροφή με τον όρο παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος τον ίδιο όρο, «έκανε πίσω κατά κράτος», μιλώντας για τροποποίηση του Μνημονίου και εμφανιζόμενος ταυτόχρονα, ως ο κύριος φορέας μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης.


Φ. Κουβέλης: «Κενό γράμμα τα προεκλογικά συνθήματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ»

Επίθεση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι η αγωνία των πολιτών, η όξυνση της κρίσης και η ακυβερνησία έχουν καταστήσει γράμμα κενό τα προεκλογικά συνθήματα των τριών κομμάτων.
«Ο κ. Σαμαράς τώρα ανακαλύπτει ότι το μνημόνιο δεν είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο κ. Βενιζέλος από ζηλωτής του μνημονίου υποδύεται τον όψιμο αμφισβητία. Ο δε κ. Τσίπρας από τη μονομερή καταγγελία πέρασε στην επανεξέταση, ξαναγύρισε στην ακύρωση και τώρα αναζητεί φόρμουλα να κρύψει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας πως το κόμμα του από την άρχη είπε όλη την αλήθεια. «Να απαλλαγούμε βήμα- βήμα από το μνημόνιο, να διασώσουμε μισθούς και συντάξεις, να κερδίσουμε τη μάχη του ευρώ. Γι' αυτό τώρα ζητάμε από τους πολίτες εντολή για λύση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Διαμαρτυρία ΚΚΕ για την τηλεοπτική κάλυψη των κομμάτων

«Θέμα παραβίασης ακόμα και της αναλογικής ισότητας από τα κανάλια σε ότι αφορά στην προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων» έθεσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας σε τηλεφωνική του διαμαρτυρία προς τον υπουργό Εσωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην αρχή εμφανίζουν τις θέσεις και τη δραστηριότητα δύο έως τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και μόνο στο τέλος του δελτίου και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα παρουσιάζουν τη δράση του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων». Τονίζεται, επίσης, ότι «είναι εντελώς άνισος και δυσανάλογος με βάση τα ποσοστά των εκλογών της 6ης Μαΐου ο τρόπος παρουσίασης της δράσης του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης και ειδικά στο κεντρικό», ενώ γίνεται όγος και για «προκλητικά μεροληπτική υπέρ συγκεκριμένων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και επιθετική απέναντι σε άλλα αντιμετώπιση από πλευράς ορισμένων δημοσιογράφων που έχουν την ευθύνη και συντονίζουν τις συζητήσεις» «Θέμα υπάρχει βεβαίως και ως προς τον αριθμό των προσκεκλημένων στις τηλεοπτικές συζητήσεις και ειδικά ως προς τις βραδινές εκπομπές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, ο κ. Μεντρέκας κατήγγειλε ως εντελώς ψευδή την εικόνα που εμφανίζεται μετά την δημοσιότητα των στοιχείων που έδωσε το ΕΣΡ, σχετικά με την προεκλογική προβολή των κομμάτων, ιδιαίτερα αναφορικά με το ΚΚΕ και ζήτησε να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό προσκεκλημένων στις τηλεοπτικές συζητήσεις ανά ζώνη, καθώς κα για τον χρόνο προβολής των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων και ειδικά στα κεντρικά.

Π. Καμμένος: «Όχι» σε πρωθυπουργία Σαμαρά ή Βενιζέλου

Η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση με εθνικό σκοπό, κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας βάσει προγραμμάτων που θα κατατεθούν τώρα, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ενώ υπογράμμισε ότι «για μας δεν τίθεται θέμα πρωθυπουργίας Σαμαρά ή Βενιζέλου».
Ο κ. Καμμένος είπε πως εντός της εβδομάδας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ζητήσουν να γνωστοποιηθεί η πραγματική εικόνα της οικονομίας, να ειπωθεί η αλήθεια στους Έλληνες, καθώς τίθενται εκβιαστικά διλήμματα για τις 17 Ιουνίου. Επίσης, ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για έναν ειδικό λογαριασμό όπου θα συγκεντρώνονται οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μία λογική προσαύξηση του ύψους 8% το χρόνο.
«Τώρα μιλάνε για αναδιαπραγμάτευση, πολιτικοί που μέχρι πρότινος εκβίαζαν», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκτιμώντας ότι το μνημόνιο έγινε «επίτηδες για να εξαθλιωθεί ο Έλληνας και να δημευθεί η δημόσια περιουσία». Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρόθεση του κόμματός του είναι τα νομικά κείμενα του μνημονίου να καταγγελθούν νομικά και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά να υπάρξει επιτροπή λογιστικού ελέγχου, τονίζοντας πως «είναι ανήθικο η Ελλάδα να δανείζεται μέσω τραπεζών και να πληρώνει πανωτόκια».
Τέλος, σημείωσε πως ο δανεισμός έχει να κάνει με την πληρωμή των υποχρεώσεων που προέκυψαν από το μνημόνιο, προσθέτοντας ότι αν σταματήσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα, δεν θα χρηματοδοτούν τον εαυτό τους.