Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ από την Ντόρα

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σήμερα η πρώην βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη, που δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή με τη Δημοκρατική Συμμαχία και «αναγκάστηκε» να επιστρέψει στο «μαντρί» της ΝΔ (δήθεν για να συμβάλει στη «σωτηρία της χώρας»), το οποίο είχε βιαστεί να εγκαταλείψει μετά την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από «εξτρεμισμό και αντιφάσεις». Παράλληλα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «επειδή τον καίει η αλήθεια, ας πάρει επιτέλους καθαρή πολιτική θέση για το φαινόμενο της τρομοκρατίας»
«Να τοποθετηθεί όμως και για τις αμετανόητες λογικές σημαντικών στελεχών του, που υποστηρίζουν ότι "ο Δημήτρης Κουφοντίνας βοήθησε τη Δημοκρατία" και ότι "δεν μετανιώνουν που υπερασπίστηκαν τον Γιωτόπουλο"», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι απέναντι στα γεγονότα αυτά υπεκφεύγουν ή απαντούν με ύβρεις και συκοφαντίες ή δικαιώνουν όσα η ίδια λέει. «Όλα αυτά, όμως, προσβάλλουν βίαια τη μνήμη 71 νεκρών και 580 τραυματιών που ήταν θύματα της τρομοκρατίας στον τόπο μας», καταλήγει στη δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Έδωσαν τα χέρα Τσίπρας – Κατσέλη!


Τη στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Λούκα Κατσέλη μετά την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 17 Ιουνίου «ο λαός θα γυρίσει σελίδα».
Ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε στη δήλωσή του «το σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα -σε μια εποχή φθήνιας, που οι ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες για να μη χάσουν τα οφίτσια» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η στάση θα εκτιμηθεί από τον λαό.
Η συζήτηση με την κ. Κατσέλη επικεντρώθηκε γύρω από τους άξονες μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης, που θα βγάλει τη θηλιά του Μνημονίου από τον λαό, τόνισε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά παραμονή στην ευρωζώνη με τον λαό να ζει με αξιοπρέπεια ή λεηλατημένος, χωρίς ελπίδα και χωρίς δικαιώματα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης πως υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη το Μνημόνιο να αντικατασταθεί με ένα εθνικό σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινά σημεία που οδηγούν σε συμπαράταξη με την Ελληνική Οικολογική Αριστερά

Πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση, που οδηγούν σε συμπαράταξη, διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς (ΕΟΑ). Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύγκλιση απόψεων, τονίζοντας ότι οι δύο δυνάμεις θα είναι συναγωνιστές στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα οικολογική διακυβέρνηση.
Υπογράμμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΟΑ, μετά τις εκλογές, θα οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρείας ανασυγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής, σύγχρονης παράταξης της αριστεράς με οικολογική οπτική, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και στην ανάγκη να προστατευθεί το περιβάλλον.
Εκ μέρους της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς, ο Θέμης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η ΕΟΑ, διατηρώντας την πολιτική αυτοτέλειά της, συμπαρατάσσεται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια νικηφόρο εκλογική έκβαση, για το καινούργιο που έρχεται, για μια αριστερά με οικολογικό βλέμμα.

Τους δεσμούς του ΠΑΣΟΚ με τους δημόσιους υπαλλήλους επισήμανε ο Ε. Βενιζέλος

Μήνυμα φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας θέλησε να στείλει προς τους δημόσιους υπαλλήλους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας τους δεσμούς που παραδοσιακά είχε το κόμμα του με τους δημόσιους υπαλλήλους.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει «στενούς και αδελφικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ», οι οποίοι και παραμένουν, παρόλο που «μπορεί αυτή την περίοδο να ζούμε τη δυσαρέσκεια και την απαισιοδοξία και πολλές φορές την αγανάκτησή του».
Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ξεχνώντας προφανώς τις δεσμεύεις του ΠΑΣΟΚ στην Τρόικα για επικείμενες απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «πάντα αγωνιστήκαμε να μην υπάρχει πάνω από τα κεφάλια των δημοσίων υπαλλήλων η απειλή της απόλυσης και της μείωσης συγκεκριμένου αριθμού χωρίς αυτό να προκύπτει μέσα από μια σοβαρή μελέτη και από μια ανάγκη αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών». Σημείωσε ακόμα ότι κάθε σοβαρή τέτοια μελέτη οδηγεί απλώς στην ανάγκη εσωτερικών μετακινήσεων και όχι απολύσεων. «Η αλήθεια είναι ότι αν δει κανείς πόσοι είναι οι συνολικά απασχολούμενοι στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας και στην εκπαίδευση, στους υπόλοιπους κλάδους της δημόσιας διοίκησης υπάρχουν σχετικά λίγοι δημόσιοι υπάλληλοι, που επωμίζονται ένα πολύ μεγάλο έργο» προσέθεσε.


Αλ. Παπαρήγα: «Ο κίνδυνος της πτώχευσης είναι υπαρκτός»

«Ο κίνδυνος της άναρχης ή προγραμματισμένης πτώχευσης είναι υπαρκτός, καθώς η κρίση στην ευρωζώνη επεκτείνεται και βαθαίνει. Όποιοι τρομοκρατούν τον λαό για να παραλύσει δεν πρέπει να πάρουν ούτε μία ψήφο. Αυτοί όμως που λένε, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης" εγκληματούν γιατί αφήνουν τον λαό ανοργάνωτο και φοβισμένο», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά το τέλος της επίσκεψής της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τις επιπτώσεις της εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.
«Το "όχι" στο Μνημόνιο και στα αντεργατικά μέτρα και το "πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ", είναι δύο πράγματα ασυμβίβαστα. Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ΕΕ, όχι μόνο έξοδο από την ευρωζώνη», σημείωσε η γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε: «Είναι ασυμβίβαστη η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στην ΕΕ – το ΚΚΕ παλεύει γι' αυτό σε συνδυασμό με το να γίνει λαϊκή περιουσία ο φυσικός πλούτος που υπάρχει σε αυτό τον τόπο και ο πλούτος που έχουν παράγει οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Φ. Κουβέλης: «Η Ελλάδα δεν θα μείνει ακυβέρνητη»

Τη δέσμευσή του ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα κάνει το παν για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης έδωσε, από το Ναύπλιο όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Ο ίδιος τόνισε ότι οι καιροί επιβάλλουν σε όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
«Η Ελλάδα δεν θα μείνει ακυβέρνητη», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μίλησε για την ανάγκη ενός Σχεδίου Άμεσης Διακυβέρνησης με συγκεκριμένες και γραπτές δεσμεύσεις για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τέτοιο σχέδιο εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ανακούφιση των μισθωτών και συνταξιούχων και τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.