Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή προς Μαξίμου είχε αποστείλει ο επιχειρηματίας Λιβανός χωρίς ονόματα


Επιστολή του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού, η οποία πήρε αριθμό πρωτοκόλλου από τη γραμματεία του προέδρου της Βουλής στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και αναφέρεται στην υπόθεση των καταγγελιών του περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου της Βουλής.

Στη δημοσιότητα η λίστα των πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ


Πρόκειται για τη λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα και έφερε στην δημοσιότητα η ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr

Αλ. Τσίπρας: Ζητά ευρωπαϊκή διάσκεψη για το ελληνικό χρέος

Συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, η οποία, όπως εκτιμά, δύναται να οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις, πρόκρινε ο Αλέξης Τσίπρας ως λύση εξόδου από την κρίση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Βουλή: Ψήφισε την άρση της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη


Την άρση ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, ενώ απέρριψε το σχετικό αίτημα για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Νωρίτερα και οι δύο βουλευτές είχαν ζητήσει να αρθεί η ασυλία τους.

Συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί στο πακέτο των μέτρων


Στους βασικούς άξονες του πακέτου τρων μέτρων συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, στη σημερινή τους σύσκεψη που ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και διάρκεσε περισσότερες από 2,5 ώρες. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το πακέτο των μέτρων θα περιλαμβάνει περικοπές από 10 ως 10,5 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες και νέα φορολογικά μέτρα ύψους τρία δισ. ευρώ

Σοκ από το τελικό πακέτο των μέτρων

Περικοπές από 10 ως 10,5 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες και νέα φορολογικά μέτρα τρία δισ. ευρώ περιλαμβάνει το πακέτο των μέτρων που θα απασχολήσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Όπως όλα δείχνουν το πακέτο των μέτρων θα κριθεί στην σύσκεψη που αναμένεται να αρχίσει στις 10.30πμ.

Επικυρώνονται σήμερα τα μέτρα…

«Πρέπει να βιαστούμε, γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια». Αυτή η σκέψη κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο, λίγες μόνον ώρες πριν από τη σημερινή κρίσιμη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, για να «κλειδώσουν» τα μέτρα.