Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Eurogroup και ΔΝΤ χαιρετίζουν την πρόοδο εφαρμογής των οικονομικών μέτρων στην Ελλάδα


Το Eurogroup που συνήλθε σήμερα στη Λευκωσία, καθώς και το ΔΝΤ, χαιρέτισαν την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα στον τομέα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και την κάλεσαν να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ένα πρόγραμμα σταθερότητας, που θα πρέπει να εφαρμοσθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Αντ. Μανιτάκης: Τα Πειθαρχικά Συμβούλια μπορεί να συνεστήθησαν αλλά δεν... συγκροτήθηκαν


Σε… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται το θέμα των νέων πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο. Ο καθ΄ ύλιν αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σ΄ επίκαιρη ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου στη Βουλή, έκανε γνωστό ότι τα πειθαρχικά συμβούλια έχουν συσταθεί μεν σε 14 από τα 15 υπουργεία, αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη η συγκρότησή τους.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας


Στη Θεσσαλονική μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 
Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και θα συναντηθεί με τον πρύτανη Ι. Μυλόπουλο και το πρυτανικό συμβούλιο. 

Γ. Στουρνάρας: «Το κλίμα για την Ελλάδα είναι καλύτερο»

Στη Λευκωσία για τη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών


Η ελληνική οικονομία δεν θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης που θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στη Λευκωσία, αλλά θα αξιολογηθεί η κατάστασή της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

«Καταδίκη» της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή Δεοντολογίας

«Λευκό» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ ζητώντας πιο δυναμική στάση


Με την ευχή προς την εκτελεστική εξουσία και την Δικαιοσύνη για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής συνεδρίασε χθες επί δίωρο για να καταλήξει ότι «εφ’ όσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά» τους, τότε θα εισηγηθεί στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη να διεξάγει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών!

Γ. Στουρνάρας: Στο Eurogroup για το πακέτο των 11,8 δις

«Παράθυρο» για επιμήκυνση από Αυστρία και Ολλανδία


Τα βασικά σημεία του πακέτου των μέτρων ύψους 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο άτυπο Eurogroup στη Λευκωσία. Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Τζαν Γιάχερ προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι η επιδείνωση της οικονομίας της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα προσωρινής ύφεσης.