Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: «Σε ένα χρόνο η επιτυχία της Ελλάδας θα δίνει ώθηση στην Ευρώπη»


«Σε ένα χρόνο από τώρα η επιτυχία της Ελλάδας θα δίνει ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά» δήλωσε, από το Παρίσι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους εταίρους της χώρας: «Αλλάζουμε την Ελλάδα στο εσωτερικό και την παρουσιάζουμε εκ νέου στο εξωτερικό. Υπάρχει, ωστόσο, μια παγίδα σε όλα αυτά: Οι κοινωνίες δεν είναι μηχανές που μπορείς να σβήσεις, να τους αλλάξεις τα ελαττωματικά ανταλλακτικά και να τις επανασυναρμολογήσεις. Οι άνθρωποι δεν είναι ανταλλακτικά ή γυμνοί αριθμοί» είπε ο πρωθυπουργός.

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής


Aυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζανής, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στον Βόλο. Ο Λεωνίδας Τζανής ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ, καθώς το όνομά του εμφανιζόταν στη λίστα των 36 πολιτικών πρόσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις ύποπτου πλουτισμού. Ο 57χρονος πρώην υφυπουργός βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του, το απόγευμα της Πέμπτης.

Νέες αιχμές Ραγκούση κατά Βενιζέλου


Νέες αιχμές προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, άφησε η πλευρά του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, μια ημέρα μετά την αποχώρησή του από την παράταξη και μετά τις σχετικές αναφορές του κ. Βενιζέλου που εμμέσως πλην σαφώς αφορούσαν το πρόσωπό του.

Τσίπρας: «Τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης, είναι αξιοθρήνητη»


Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου για τον διαχείριση από μέρους του της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο «ομερτά» και «προστάτες συμφερόντων».

Στο Παρίσι ο Αντώνης Σαμαράς

Θα μιλήσει σε εκδήλωση εφημερίδας για την ελληνική οικονομία


Στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τριμπιουν», που θα διεξαχθεί σήμερα στο Παρίσι. Στη σχετική συζήτηση με τίτλο «Αποκαθιστώντας την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα στο παγκόσμιο επίπεδο» θα μετάσχουν επίσης η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντιγκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com