Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλή: Επεισόδιο της Χρυσής Αυγής με βουλευτή της ΝΔ


Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην συνδικαλιστή των αστυνομικών, Δημήτρη Κυριαζίδη. Κατά τη διαδικασία κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε τους χρυσαυγίτες ότι χρησιμοποιούν τα ιερά σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, σαν «σκουπόξυλα» προκειμένου να προβούν σε βίαιες πράξεις.

Το βράδυ η συνέχεια των διαπραγματεύσεων Στουρνάρα - τρόικας


Πρόταση στην τρόικα για εφαρμογή των περικοπών δαπανών σε δύο φάσεις θα καταθέσει στις 20:30 σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα έχει ως εξής: εάν μέχρι το 2014 η Ελλάδα καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους, καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα και περιορίσει την ύφεση, δεν θα είναι υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-2016.

Φ. Κουβέλης: Η τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών αρχηγών


Την επόμενη εβδομάδα σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πρόκειται να οριστικοποιηθεί το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης.

ΚΚΕ: Τα μέτρα είναι συναποφασισμένα

«Οι αντιδικίες των κυβερνητικών συνεταίρων δεν έχουν σχέση ούτε με την αγριότητα, ούτε με τον στόχο των μέτρων. Αυτά είναι συναποφασισμένα και σε κεντρικό επίπεδο με την ΕΕ. Έχουν σχέση με το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος και πώς θα ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να μη γίνουν πραγματικά επικίνδυνες για την πολιτική τους», επισημαίνεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ «για τις τριβές στη συγκυβέρνηση». «Γι' αυτό ο λαός πρέπει να κάνει το μόνο που φοβούνται: Να πει όχι στις θυσίες που του επιβάλλουν για τα κέρδη του κεφαλαίου με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία για αντεπίθεση διαρκείας», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Σε εξέλιξη η συνάντηση των τριών αρχηγών για τα μέτρα

Συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος συναντάται στις 18:00 με την τρόικα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το κλείσιμο του πακέτου μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ. Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.