Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Φ. Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για τα εργασιακά»

Συνεχείς διαβουλεύσεις πριν από τη Σύνοδο Κορυφής


«Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας», πρόσθεσε. «Αλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά δεν βοηθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διεκόπη «λόγω ασυμφωνίας» η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα

Γ. Βρούτσης: «Δεν υπάρχει εμπλοκή, οι συνομιλίες συνεχίζονται»


Διεκόπη αιφνιδιαστικά λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση με τους επικεφαλείς της τρόικας, μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά διακοπή μέσα στην ίδια μέρα. Για «πλήρη ασυμφωνία» έκαναν λόγο πηγές του υπουργείου Εργασίας που τόνισαν ότι «εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε αλλά αυτοί έφυγαν». Οι διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, εξαιτίας της διάστασης απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του υπουργείου για το θέμα των τριετιών.

ΠΑΣΟΚ: Η Βουλή πρέπει να έχει τον τελικό λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις


Τον τελικό λόγο στις αποκρατικοποιήσεις πρέπει να έχει η Βουλή σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ το οποίο προτίθεται να καταθέσει σύντομα σχετική τροπολογία. Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κινήματος στην οποία εγκρίθηκε η σχετική τροπολογία με την επισήμανση ότι «η επιβεβλημένη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν είναι λευκή επιταγή». Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει τα εξής σημεία:
Κάθε αποκρατικοποίηση αντιμετωπίζεται διακριτά γιατί είναι διαφορετικές μεταξύ τους, το πλαίσιο κάθε αποκρατικοποίησης και η σχετική διακήρυξη εγκρίνονται από τη Βουλή και οι συμβάσεις αποκρατικοποίησης εγκρίνονται ομοίως από τη Βουλή.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr