Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος: «Να πάει η 'λίστα Λαγκάρντ' στη Βουλή»


«Πλέον μία είναι η λύση: να έρθει το υλικό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» δήλωσε σήμερα - στον τηλεοπτικό σταθμό Mega - ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ». Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο οποίος είπε, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι παρέλαβε την λίστα ατύπως από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την παρέδωσε, ατύπως επίσης, στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Α. Λοβέρδος: Η αναμονή μου λαμβάνει τέλος

Ο πρώην υπουργός Υγείας παρουσίασε το βιβλίο του το βράδυ της Τετάρτης


Την ανάγκη «ανασυγκρότησης του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού χώρου με ειλικρινείς και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες» και «ενός κόμματος ριζοσπαστικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού, ανοικτού στην κοινωνία» που θα έχει «όπλο ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου του σήμερα το βράδυ.

Γ. Στουρνάρας: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με την τρόικα


«Σε καλό δρόμο είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Σημείωσε δε ότι το κενό που υπάρχει στα μέτρα είναι αρκετά μεγάλο αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα το καλύψουμε και ότι θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός, θα πάμε εμείς στις θέσεις τους θα έλθουν εκείνοι στις δικές μας, θα φανεί». Είπε ακόμη ότι «πιστεύω πως το πακέτο θα έχει κλείσει μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας». Όσο για το αν η εκταμίευση της δόσης θα γίνει πριν το Νοέμβριο ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε η δόση να έλθει πάρα πολύ γρήγορα».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Π. Καμμένος: Τυχόν πώληση του ΟΠΑΠ είναι έγκλημα, όχι πολιτική


Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την πρόθεση για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον οργανισμό. Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων και υποστήριξε ότι «γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του ΟΠΑΠ ώστε να πουληθεί σε χαμηλότερη τιμή και όποιοι το επιχειρούν διαπράττουν το αδίκημα της απιστίας», ενώ δήλωσε ότι τυχόν πώληση του ΟΠΑΠ «είναι έγκλημα, δεν είναι πολιτική».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Συνεχείς συναντήσεις ως το Eurogroup θα έχει ο Γ. Στουρνάρας με την τρόικα


Συνεχείς συναντήσεις έως τουλάχιστον το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας. Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη νέα συνάντηση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Γ. Καπελέρης: Μόνο δέκα ονόματα μου έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ μίλησε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής


«Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου έδωσε καμία λίστα. Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10. Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν», δήλωσε ο κ. Καπελέρης μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον πολιτικό θέμα η υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ»

«Συγκάλυψαν μια τέτοια υπόθεση με την ίδια ευκολία που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις»


«Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια οι δύο υπουργοί Οικονομικών που εισηγήθηκαν τα πιο καταστροφικά μέτρα που έχει γνωρίσει ο τόπος είχαν στα συρτάρια τους λίστα φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να θεωρήσουν σκόπιμο να ενημερώσουν τη Βουλή, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη λίστα «Λαγκάρντ».

Φ. Κουβέλης: Αντίθετος στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τη ΓΣΕΕ


Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Η αφορμή της παραίτησής του ήταν τα όσα συνέβησαν γύρω από την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο κ. Ραγκούσης θεωρεί «πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο» μέσω της λίστας να κρίνεται η «αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι».