Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Πέντε νέα πρόσωπα σε απολογία

Ανάμεσά τους η πρώην σύζυγος και ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας



Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του, πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, περιλαμβάνονται στα πέντε πρόσωπα που πλέον είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος».

Γ. Στουρνάρας: Στα 13-15 δισ. το χρηματοδοτικό κενό για τη διετή παράταση


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι εάν δοθεί στην Ελλάδα διετής επιμήκυνση για την επίτευξη των στόχων, τότε το κενό χρηματοδότησης (funding gap) θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 15 δισ. ευρώ. Υποστήριξε όμως ότι μπορεί να καλυφθεί το συγκεκριμένο ποσό χωρίς επιπλέον βάρος για τους φορολογούμενους της Ευρώπης.

Α. Σαμαράς: Συνεχείς συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο για να «κλείσουν» τα μέτρα

Σε ανοιχτή γραμμή με το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται διαρκώς ο πρωθυπουργός προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων, το οποίο θα παρουσιαστεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη.

Αμηχανία στο Μαξίμου για την υπόθεση Μεϊμαράκη

Βαρύ κλίμα επικρατεί στην κυβέρνηση, ενώ προβληματισμός κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις καταγγελίες σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008.

«Αναστολή» αρμοδιοτήτων για τον πρόεδρο της Βουλής

Στους αντιπροέδρους της Βουλής ανέθεσε τις αρμοδιότητές του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα τα οποία τον εμπλέκουν μαζί με τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο. Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη σε υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008.