Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μανιτάκης: «Δεν περιλαμβάνει απολύσεις το μοντέλο διοικητικής μεταρρύθμισης»

Εφαρμογή της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης



Διαλύει την έντονη φημολογία για απολύσεις στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι στο μοντέλο διοικητικής μεταρρύθμισης που θα ακολουθηθεί δεν περιλαμβάνονται απολύσεις. Προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρίνισε, θα ακολουθηθεί πιστά ο κανόνας μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις.

Φ. Γεννηματά: Η ΝΔ έδωσε ψεύτικες ελπίδες στο λαό


«Εδώ και τώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καλέσει τους υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 
Σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος και επανέλαβε ότι το κίνημα είναι κατά των οριζόντιων μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία».

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Αναζητούνται δύο δισ. ευρώ για το νέο πακέτο μέτρων


Ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, εν όψει και της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Α. Τσίπρας: Το ευρώ είναι μία πυριτιδαποθήκη που θα εκραγεί

Με τίτλο «ο άνθρωπος που κλονίζει το ευρώ», η εφημερίδα Pagina12 της Αργεντινής δημοσιεύει αποκλειστική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δηλώνεις πως το ενιαίο νόμισμα είναι «μία πυριτιδαποθήκη που θα εκραγεί». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ του να είσαι αριστερός και να στηρίζεις το ευρώ, αφού το πρόβλημα δεν είναι το ευρώ, αλλά οι πολιτικές που το ακολουθούν.

Πώς και γιατί μπορούμε να σταματήσουμε τους νεοναζί


Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*

Μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής όπου αναλυτές και σχολιαστές παριστάνανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται ένα μπαράζ αρθρογραφίας. Είναι σημαντικό βήμα προόδου αυτή η νέα προσέγγιση που έσπασε την αφωνία διανοουμένων, συγγραφέων και δημοσιογράφων κλείνοντας έτσι τα περιθώρια της ανάπτυξης της δράσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής χωρίς να ενοχλούνται. Είναι θετικό ότι αυξήθηκε κατακόρυφα η προσπάθεια προσέγγισης και ανάλυσης και για το πώς ανέβηκαν οι νεοναζί και για το πώς αντιμετωπίζονται. Η πλούσια αρθρογραφία έχει αναδείξει δύο κεντρικά ερωτήματα. Πρώτο, γιατί αναπτύχθηκαν οι νεοναζί και τι φταίει για αυτό; Δεύτερο, τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την απειλή των νεοναζί;

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το "κλείσιμο" του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, που θα συζητηθεί στις 5 το απόγευμα κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας. Στόχος της κυβέρνησης είναι τα νέα μέτρα να κατατεθούν στη Βουλή στις 24- 25 Σεπτεμβρίου και να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, μία μέρα πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.