Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Tην Πέμπτη η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων

Επί τάπητος το πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ


Το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, με αντικείμενο την οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ.

Πράσινο φως για συλλήψεις βουλευτών που διαπράττουν κακούργημα

Σύμφωνα με εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Οι βουλευτές που διαπράττουν κακούργημα, ανεξάρτητα από την ασυλία που έχουν, μπορούν να συλλαμβάνονται από την αστυνομία και να οδηγούνται στο αυτόφωρο. Τα δε αστυνομικά όργανα οφείλουν να παρεμποδίζουν και τους βουλευτές που βιαιοπραγούν σε βάρος πολιτών, όπως είναι οι μικροπωλητές αλλοδαποί κλπ, αλλά και να συλλαμβάνονται όσοι διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. 

Γ. Βρούτσης: Καταργούνται οι συνδικαλιστικές συντάξεις


Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012. Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. 

Νταλάρα: Δώστε δύο χρόνια παράταση στην Ελλάδα

Ο διευθύνον σύμβουλος του IIF έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα χαμηλότερα επιτόκια για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ και μία τουλάχιστον διετή παράταση του προγράμματος προσαρμογής, μετά την εκπλήρωση των δεσμεύσεων για τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση από τη χώρα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Στουρνάρας: «Μέχρι την Κυριακή τα μέτρα»


Συνάντηση τριών ωρών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε πως υπάρχει συντονισμός και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα «κλείσουν» έως την Κυριακή.

Public Issue: Πέφτουν όλοι, πλην Χρυσής Αυγής

Το 54% δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα


Ο ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα, όπως προκύπτει από το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Συγκεκριμένα το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% το ΠΑΣΟΚ, το 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ.

Επιχείρηση «σκούπα» με στόχο το παρεμπόριο

Την αναγγελία έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης



Την έναρξη μεγάλης και διαρκούς επιχείρησης- σκούπα κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα, ανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης. Το υπουργείο προχωρά, παράλληλα, σε αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο, όπως τονίστηκε σήμερα, να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.

Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση με την τρόικα


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαπραγμάτευση με την τρόικα καθώς οι συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο θα είναι στο εξής καθημερινές. Στόχος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ έως το βράδυ της Κυριακής.