Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στη βουλή η δικογραφία για την κυβέρνηση Παπανδρέου


Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε έστειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης τη δικογραφία σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν γνωστό πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.

Η αποστολή της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο γίνεται προκειμένου να διαβιβαστεί ακολούθως στη βουλή ώστε να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση του προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε στη χώρα. Μάλιστα, στη δικογραφία αναφέρεται ότι θα πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σημαντικών μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε δύο φορές ο κ. Ρουμελιώτης, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε τις δημόσιες δηλώσεις του, ότι δηλαδή είχε προειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό περί των προβληματισμών που επικρατούσαν στο ΔΝΤ για την αποτελεσματικότητα του οικονομικού προγράμματος, ενώ καταθέσεις έδωσαν και η πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, καθώς επίσης και ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης. 

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου – Σαμαρά



Επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Β. Σόιμπλε με τον Γ. Στουρνάρα, καθώς και νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι θα υπάρξει από τον υπουργό Οικονομικών ενημέρωση για τη συνάντηση στο Βερολίνο τόσο στον ίδιο, όσο και στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Σε ότι αφορά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αυτή προσδιορίζεται για μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, δηλαδή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αλ. Παπαρήγα: Να περάσει στην αντεπίθεση ο λαός


«Η οικονομική κρίση θα «πιάσει πάτο» και δεν έχει φθάσει ακόμα εκεί, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην ευρωζώνη, ενώ ακόμα και αν έλθει κάποια ανάκαμψη, ο λαός θα ζήσει σε συνθήκες της δεκαετίας του '50 και του '60», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τον λαό να περάσει στην αντεπίθεση, υποδεχόμενος κατ' αρχήν τα νέα μέτρα με γενική απεργία.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε επίσης ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα, εφόσον δέχεται την ενσωμάτωση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική εξουσία των μονοπωλίων, αντικειμενικά θα γίνεται χειρότερη.

Αναφερόμενη στη ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ανεξάρτητα από πρόσωπα, η στάση της σηματοδοτεί τον ξεπεσμό «κάθε κυβερνώσας αριστεράς» και τόνισε ότι κανένα εκλογικό αποτέλεσμα είτε «χθεσινό», είτε μελλοντικό δεν θα οδηγήσει σε αλλαγή θέσης του ΚΚΕ στο θέμα αυτό.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε επίσης ότι «ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως επιλογή τη δραχμή» και πρόσθεσε ότι «αν η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρωζώνης, αυτό θα είναι αποτέλεσμα εξελίξεων στην ευρωζώνη και την ΕΕ».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμασίες για την επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ


Με την προετοιμασία της διήμερης επίσκεψης του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, ασχολήθηκε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΝ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου στους παραγωγικούς φορείς, ενώ θα έχει και πολλές συναντήσεις με συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το σχέδιο του για την ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του για σειρά θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως το μεταναστευτικό, η Παιδεία, η Υγεία κλπ. Την επομένη, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Νέα στοιχεία για εταιρείες που συνδέονται με τον Α. Τσοχατζόπουλο


Νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι των ανακριτών της υπόθεσης των παράνομων χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς η έρευνα εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία με νέα στοιχεία για την εμπλοκή στην διακίνηση μεγάλων ποσών δέκα εταιρειών, μη γνωστών μέχρι τώρα στην Δικαιοσύνη.

Τα νέα δεδομένα, που πλέον αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, φέρνουν στο προσκήνιο δέκα εταιρείες -οχήματα για την νομιμοποίηση «μαύρου πολιτικού χρήματος», μέσω των οποίων οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι διακινήθηκε με σκοπό να αποκρυβεί συνολικό ποσό 8,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το επίμαχο ποσό διατηρούσε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ντρουμίλαν» στην Ελλάδα, ο οποίος ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της προμήθειας των TOR -Μ1.

Από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές, μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου και μέσω δικαστικής συνδρομής, προκύπτει ότι από τον επίμαχο λογαριασμό έφυγαν εμβάσματα προς εννέα εταιρείες με τελικό αποδέκτη Ιταλική εταιρία, την «S.D.G S.r.I», νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και με τις ήδη γνωστές εταιρείες, εξωχώριες και μη, οι ανακριτές πιστεύουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης τους είναι ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, καθώς έχουν στα χέρια τους χειρόγραφες σημειώσεις και έγγραφα που συνδέουν τους κατηγορούμενους με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα και κατασχέθηκαν στο σπίτι του κ. Σαχπατζίδη, αλλά και στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com