Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αντ. Σαμαράς: Ζήτησε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στο υπουργικό συμβούλιο


Αυστηρές εντολές έδωσε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και τόνισε την ανάγκη να επιδειχθεί χειροπιαστό αποτέλεσμα στους ευρωπαίους, ενόψει και των κρίσιμων σταθμών στην ΕΕ, δηλαδή τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα συζητηθεί η εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ και η σύνοδος της ΕΕ στις 18-19 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ και μίλησε για μια πρώτη νίκη έναντι του λόμπι της δραχμής.

Για μια ακόμη φορά, όπως χθες στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι υπάρχουν δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις, αλλά και διευκρίνισε με έμφαση πως αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων και υπογράμμισε ότι εάν όλα πάνε καλά θα περάσει η χώρα σε φάση ανάκαμψης.

Επέμεινε ιδιαίτερα στην προώθηση και αναπτυξιακών μέτρων, ενώ σημείωσε πως πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι τα μέτρα δεν είναι μάταια.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Π. Παναγιωτόπουλος: Σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, η Κύπρος θα έχει ό,τι χρειαστεί


Την κατηγορηματική δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ιδίου ως νέου υπουργού Άμυνας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα θα έχει ό,τι χρειαστεί, μετέφερε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο είχε ιδιαίτερη συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη.

Οι συνομιλίες έγιναν στο γενικό επιτελείο της εθνικής φρουράς. Μετά τις συνομιλίες ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδος και Κύπρου ήταν, είναι και θα είναι μια συνεργασία δύο υπουργείων που δουλεύουν αδελφικά.

«Το ένα υπουργείο αποτελεί προέκταση του άλλου, γιατί δεν είμαστε υπουργεία πολέμου, αλλά υπουργεία ειρήνης», ανάφερε χαρακτηριστικά. Για να εξασφαλίσει κανείς την ειρήνη, τόνισε, πρέπει πάνω απ' όλα να διασφαλίζει τη μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα του Ελληνισμού, είτε αυτό αφορά την Ελληνική Δημοκρατία, είτε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αντιπαράθεση Στουρνάρα - Λαφαζάνη στη Βουλή


Με διαβεβαιώσεις περί αλλαγής του κλίματος στην Ευρώπη απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην σκληρή κριτική του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεών του με τους Μέρκελ και Ολάντ.

Η ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, δεν απαντήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων», αλλά από τον υπουργό Οικονομικών - κάτι που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτη του τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με κατηγορίες περί συστηματικής φυγομαχίας του πρωθυπουργού.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανεύρεση κρίσιμων πόρων για την οικονομία. «Έτσι μόνον θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο. Αναζητούμε πακέτο 11,7 δισ. ευρώ που θα κατανέμει τα βάρη ακριβοδίκαια από αναδιαρθρώσεις στον δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ, αλλαγές σε υγεία, παιδεία και άμυνα, για να επαναφέρουμε την οικονομία σε βιώσιμη τροχιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από πλευράς του, αμφισβήτησε τα περί «αλλαγής κλίματος» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών, αλλά και μετεκλογικών της υποσχέσεων, είτε αυτές αφορούσαν την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, είτε την επιμήκυνση των αποπληρωμών.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γ. Παπανδρέου


Παμψηφεί και δι’ ανατάσεως των χειρών επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική. Η διαδικασία της εκλογής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή δι’ ανατάσεως των χειρών, καθώς ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Βουλή: Αντιπαράθεση για τους μετακλητούς υπαλλήλους


Υψηλοί τόνοι επικράτησαν χθες στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με αφορμή την πρόταση των 16 βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον πρόεδρο του Σώματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη να περικοπούν τα προνόμια (πρώην και νυν) αξιωματούχων της Βουλής, ανάμεσα τους και η δυνατότητα διορισμού μετακλητών υπαλλήλων.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας, πρότεινε να γίνει συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έρθει το ζήτημα αυτό στην Ολομέλεια της Βουλής και να βρεθούμε όλοι ενώπιος-ενωπίω της αλήθειας, αλλά και το τι υπερασπιζόμαστε πραγματικά».

Με την άποψη του κ. Πολύδωρα συντάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη κατά του κοινοβουλίου σε μέσα ενημέρωσης αλλά και σε 20-30 βουλευτές που περιφέρονται στα κανάλια, όπως είπε, και ασχημονούν, προσθέτοντας ότι το κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμένει αιχμάλωτο τους.

«Είναι φυσικό να μην λειτουργούν απολύτως άψογα κάποια πράγματα. Αυτό μας επιβάλλει και είναι ευθύνη μας να διορθώνουμε ότι είναι προβληματικό, αλλά ταυτόχρονα να υπερασπιζόμαστε το κοινοβούλιο και τους θεσμούς. Είναι εμφανές ότι ένα μέρος των Μέσων Ενημέρωσης που ελέγχονται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, αξιοποιούν αυτές τις αδυναμίες, έστω και αν υπονομεύουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία», φέρεται να τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κακλαμάνης.

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ και ο αντίκτυπος που είχε, απασχόλησε και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στενοί συνεργάτες του οποίου σημείωσαν: «Όλα αυτά τα στοιχεία που ζητά η ΔΗΜΑΡ έχουν δημοσιευτεί στους ετήσιους προϋπολογισμούς της Βουλής και θα ξανασυζητηθούν και τον Οκτώβριο στη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού που θα γίνει».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Βλέπουμε το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές»


«Βλέπουμε ακριβώς το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές, άλλα λόγια και δυστυχώς την ίδια κατάληξη: εξαθλίωση, ανεργία, ύφεση, υποτέλεια στους πιστωτές», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ.

Επιπλέον, τόνισε ότι «το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιολογούσε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας λόγω του μεγάλου δημοσίου χρέους, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και ότι η Ελλάδα τέλος του 2011 θα ξαναέβγαινε στις αγορές. Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι. Το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής της κυβέρνησης των προθύμων εταίρων, επιβάλει στους Έλληνες το νέο Αρμαγεδώνα μέτρων με τη δικαιολογία της δήθεν βελτίωσης της διαπραγματευτικής θέσης μας και υπόσχεται καλύτερες μέρες σε δύο χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ευ. Βενιζέλος – Α. Λυκουρέντζος: Συμφώνησαν στην ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου για την Υγεία

Έκκληση του υπουργού Υγείας προς τους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις 


Στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδίου για τη δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου, τη διοικητική του μεταρρύθμιση και την ανάγκη της αντιμετώπισης των πιεστικών αναγκών που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο Υγείας.

Σε δηλώσεις τους που ακολούθησαν τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα στους πολίτες ότι «ξέρουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα στο χώρο της υγείας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται αλλά να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής και θα γίνει όλη η προσπάθεια που απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή».

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν μηχανισμοί που αναπληρώνουν το κενό αλλά δεν μπορούν να λειτουργούν μονίμως. Υπογράμμισε ότι «θα δοθούν λύσεις οριστικές και όσο γίνεται πιο γρήγορα» και προανήγγειλε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσει και στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς που τη στηρίζουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική, ξεκινώντας από το φάρμακο και φτάνοντας μέχρι τον νέο υγειονομικό χάρτη.

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο που σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή».

Έκκληση του υπουργού Υγείας προς τους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

«Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την ηγεσία του ΕΟΠΠΥ και με τη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, ερωτηθείς μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Ο υπουργός ζήτησε από τους φαρμακοποιούς την κατανόησή τους «με το ηθικό δικαίωμα», όπως είπε που έχει ως υπουργός, «υπό την έννοια ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ασχολήθηκε κατά προτεραιότητα με την υποχρέωση της πολιτείας να εξοφλεί τα χρέη μας προς τους φαρμακοποιούς».

«Γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και όλη η αγορά υγείας ότι οι φαρμακοποιοί έχουν αυτή την προτεραιότητα και θα την έχουν, ας μην την αξιοποιούν και να τη στρέφουν εναντίον και της κοινωνίας και των δικών τους συμφερόντων» κατέληξε.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com