Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Α. Τσίπρας: Το «κούρεμα» του χρέους υπεύθυνο για τη ληστεία των ασφαλιστικών Ταμείων

Συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠΟΕΣΥ


Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) είχε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε δήλωσή του είπε ότι η χώρα μας έχει μια αρνητική παγκόσμια πρωτιά: Είναι η μόνη χώρα στην οποία έχουν επιβληθεί δύο απανωτά «κουρέματα» χρέους. Εν τούτοις δεν έχει καταφέρει να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο. Παρ’ όλα αυτά όμως, προσέθεσε, αυτά τα «κουρέματα» του χρέους ήταν ιδιαίτερα οδυνηρά για τα ασφαλιστικά Ταμεία.


Ληστεύτηκαν τα ασφαλιστικά Ταμεία, μεταξύ των οποίων ήταν και το ταμείο των δημοσιογράφων που σήμερα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συντάξεις έχουν μειωθεί στο 50%, ενώ είναι πάρα πολύ αμφίβολο εάν οι επόμενες γενιές δημοσιογράφων, νέων δημοσιογράφων, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συντάξεις.

Στον χώρο της ενημέρωσης, είπε ο κ. Τσίπρας, «επικρατεί ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Η μεγάλη πλειοψηφία των νέων δημοσιογράφων είναι με μπλοκάκια ή δεν πληρώνονται. Υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι που έχουν 5 και 6 και 8 και 10 μήνες απλήρωτοι. Η κατάσταση πραγματικά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Την ίδια στιγμή, το τοπίο της ραδιοτηλεοπτικής κυρίως ενημέρωσης θυμίζει Όργουελ. Ένα πέπλο σιωπής καλύπτει τα μεγάλα σκάνδαλα, ένα πέπλο συγκάλυψης, αλλά και ένα πέπλο καλύπτει τις κινήσεις της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεινή κατάσταση του δημοσιογραφικού κόσμου. Αυτήν τη στιγμή, προσέθεσε, τα όσα συμβαίνουν στον ιδιωτικό χώρο, αλλά και τα όσα συμβαίνουν και στον δημόσιο χώρο, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτά από εμάς. Θα αντιδράσουμε αποφασιστικά. Και έχουμε ενημερώσει όλα τα κόμματα. 


Το είπαμε και στον ΣΥΡΙΖΑ, το είπαμε και στον υπουργό, το είπαμε και σε όλους, ότι αυτά δεν πρόκειται να περάσουν σε καμία περίπτωση, γιατί στόχος μας είναι να ρίξουμε τη μνημονιακή πολιτική. Αυτή η πολιτική είναι που, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μας έχει φέρει σ’ αυτήν τη δεινή κατάσταση. Θα υπερασπίσουμε τη δημοκρατία, υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο φορέα, τη ΝΕΤ συγκεκριμένα λόγω των εξελίξεων στο ενημερωτικό κανάλι, όπως και όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά μέσα, κατέληξε ο κ. Σαββίδης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου