Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Η κ. Μέρκελ «είναι πάντοτε καλοδεχούμενη»


Η Ελλάδα έχει φθάσει «στο όριο» όσων μπορεί να ζητήσει από το λαό της, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Χάντελσμπλατ σήμερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση περίπου ως «τα τέλη του Νοεμβρίου», ωστόσο χωρίς νέα χρηματοδότηση, «κατόπιν τα ταμεία θα είναι άδεια».


Η Ελλάδα επιθυμεί να αποδεσμευτεί συντομότερα η επόμενη δόση, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 130 δισ. του δανείου. Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς χαιρέτισε την ποιότητα της σχέσης του με την κ. Μέρκελ και ερωτηθείς εάν θα ήταν χρήσιμη μια επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα είπε ότι «αυτό θα είναι πολύ σημαντικό», προσθέτοντας ότι η κ. Μέρκελ «είναι πάντοτε καλοδεχούμενη».

Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει επικριθεί στην Ελλάδα για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που απαιτήθηκαν σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της χώρας. Η Μέρκελ έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τα μέτρα αυτά, τα οποία κρίνει αναγκαία για την μείωση του χρέους. Πάντως, έχει εκφράσει τη «συμπάθειά» της προς τους απλούς Έλληνες πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σ. Κεδίκογλου: Θετική η επίσκεψη της Α. Μέρκελ

«Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. Άγγελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου