Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής


Επικριτικά ήταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. «Ο πρωθυπουργός τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Η σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τη σύνοδο κορυφής κατέδειξε για άλλη μια φορά τα αδιέξοδα της τακτικής του «καλού» μαθητή και της υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και των κυρίαρχων δυνάμεων δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης: «Ο πρωθυπουργός τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό δείγμα «της πλήρους αναξιοπιστίας της συγκυβέρνησης Σαμαρά είναι το γεγονός ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις θα γίνει σε «δεσμευμένο», ειδικό λογαριασμό στον οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει πρόσβαση».

Τόνισε τέλος ότι «οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων, που συναποτελούν τη σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση, θα έπρεπε να ντρέπονται για τα τόσα ψέματα που γέμισαν τον ελληνικό λαό πριν και μετά τις εκλογές. Ένα είναι, όμως, βέβαιο πως ο χρόνος τους τελειώνει».

Σε ανακοίνωση του τμήματος Ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως «Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ακόμα φορά έδειξαν ότι δεν έχουν ούτε την βούληση, ούτε την ικανότητα να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν με όλο και πιο τραγικό τρόπο οι λαοί της ηπείρου μας». «Ενώ βλέπουν ότι βρισκόμαστε στη δίνη μιας βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, αρνούνται να την αντιμετωπίσουν ως συνολικό ευρωπαϊκό φαινόμενο», προστίθεται.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει να αντισταθμισθεί το επώδυνο φορτίο των μέτρων ενός αδιέξοδου και αναποτελεσματικού προγράμματος με ένα κλίμα δήθεν ευφορίας στους κόλπους της Ευρωζώνης» ήταν το σχόλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης επεσήμανε επίσης ότι δεν έχουν διαψευσθεί αρμοδίως τα σενάρια σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης «περί εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται μόνο οι τόκοι και τα ώριμα χρέη».

Νωρίτερα, ο κ. Ζώης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τα χαρακτήρισε «φτωχά», αφού, όπως υποστήριξε, «αφενός είναι κατώτερα των προσδοκωμένων από την ελληνική κυβέρνηση, αφετέρου δε παραπέμπουν σε άλλο χρόνο και όργανο και μάλιστα υπό προϋποθέσεις, προκειμένου να ληφθούν οι κρίσιμες για την Ελλάδα αποφάσεις».

Ο κ. Ζώης κατηγόρησε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι είναι «αδύναμη να κατανοήσει και να αξιοποιήσει ακόμα και τώρα, τα γενικώς παραδεκτά πλέον συμπεράσματα για το τι θα κόστιζε τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην παγκόσμια οικονομία μια κλιμάκωση της κρίσης, παραμένει απλά θεατής των εξελίξεων και πρόθυμος εντολοδόχος των απαιτήσεων της τρόικας».
 


ΚΚΕ: «Τα νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση στηρίζει η ΕΕ»

«Αυτό που στηρίζει η ΕΕ είναι τα νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση, συνεργαζόμενη μαζί της και απαιτεί διακαώς το μεγάλο κεφάλαιο» επισημαίνει το ΚΚΕ, σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της Κεντρικής του Επιτροπής για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Προσθέτει, επίσης, πως «ταυτόχρονα, γίνεται ολοφάνερο ότι κάθε βήμα που επιχειρεί προς την ενοποίηση αυτή η λυκοσυμμαχία την κάνει ακόμα πιο αντιδραστική προς τους εργαζόμενους, φέρνει νέες αλυσίδες για τους λαούς».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «εξαπατούν το λαό τα κόμματα εκείνα της Βουλής, πλην ΚΚΕ, που είτε εμφανίζουν την ΕΕ ως δύναμη σωτηρίας είτε ότι μπορεί να αλλάξει» και υπογραμμίζει πως « είτε κυριαρχήσει η πολιτική Μέρκελ είτε του Ολάντ είτε οποιαδήποτε άλλη συμμαχία, η ΕΕ θα φέρνει μνημόνια διαρκείας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους». «Γι αυτό, ο λαός πρέπει να σηκώσει πιο αποφασιστικά τη σημαία για την αποδέσμευση από την ΕΕ» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Η Χρυσή Αυγή για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

«Παριστάνει τον τεθλιμμένο συγγενή ο κ. Σαμαράς για το δράμα της Ελλάδος, την άνεργη ελληνική νεολαία και την διάλυση της εθνικής μας οικονομίας», αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, ο πρωθυπουργός «δεν λέει λέξη για τον εθνικό μας πλούτο - που παρέμενε για δεκαετίες ανεκμετάλλευτος - και τώρα εκχωρείται στους τοκογλύφους».


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου