Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί τη διάλυση και εκποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ την ίδια ώρα 12 βουλευτές του κόμματος με επιστολή τους προς τον πρόεδρο Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν την άμεση σύγκλιση της επιτροπής προκειμένου να ενημερωθεί για το κρίσιμο αυτό θέμα από τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.

Ο κ. Τσίπρας επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών για την «καταστροφική δημόσια δήλωσή του περί μη βιωσιμότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», με αποτέλεσμα «μόλις σε μια μέρα να απαξιώσει την υγιέστερη τράπεζα με τις χαμηλότερες επισφάλειες και να χάνει η τιμή της μετοχής της 30%, ενώ την προηγούμενη μέρα σημείωσε άνοδο κατά 1,3% περίπου».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά επίσης τον πρωθυπουργό με ποιον τρόπο θα αναπληρωθεί η ζημιά των μικρομετόχων από την απαξίωση της μετοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι επισημάνσεις των 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί τη διάλυση και εκποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατά τα πρότυπα της Αγροτικής Τράπεζας».


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου