Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Π. Καμμένος: «Η σημερινή συγκυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση συγκάλυψης»



Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, εξαπέλυσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Πάνος Καμμένος, σήμερα το μεσημέρι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Η σημερινή συγκυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση συγκάλυψης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε πως «ο ελληνικός λαός σκοτώνεται με υπογραφή Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη».

Ο πρόεδρος του Κινήματος δήλωσε πως οι μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν εξοικονομεί χρήματα στο κράτος και υποστήριξε πως πρέπει να δοθούν μισθοί στα επίπεδα του 2009.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν υπάρχει γέφυρα επικοινωνίας με τη Νέα Δημοκρατία ισχυρίστηκε πως «οι γέφυρες έχουν πέσει και πως τα κόμματα του παρελθόντος έχουν πεθάνει». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «ούτε νεκρός θα μπορέσω να συνεργαστώ με το Σαμαρά και το Βενιζέλο» αφήνοντας ωστόσο «παράθυρο» συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού μπλοκ.

Δήλωσε περήφανος για το μέχρι τώρα κοινοβουλευτικό έργο των βουλευτών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και υπερασπίστηκε την πρότασή που κατέθεσε το κόμμα του στη Βουλή για το σχηματισμό εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Μάλιστα κάλεσε και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να υπογράψουν την πρόταση λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλυφθεί πίσω από την κομματική πειθαρχία».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο επίσης για το «Λαϊκό Βέτο» και κατέθεσε την πρότασή του να ανατρέπονται νόμοι εάν συγκεντρώνονται υπογραφές εναντίον τους από το 10% των Ελλήνων ψηφισάντων. «Θα στήσουμε τραπέζια σε κάθε πόλη για να μαζεύουμε τις υπογραφές» συμπλήρωσε.

Ως προς την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι είναι σαν να παίζουν παιχνίδι και χαρακτήρισε «αρρωστημένο» το φαινόμενο να αναμειγνύονται εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου σε παραβατικές καταστάσεις. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε βουλευτή αλλά ούτε σε πολίτη να παίρνει το νόμο στα χέρια του» είπε ο κ. Καμμένος.

Για τη Θεσσαλονίκη είπε πως τα έργα υποδομής έχουν μείνει πίσω και πως η ανεργία και το παραεμπόριο είναι οι μεγαλύτερη απειλή της πόλης.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου